Online Business Coach

Bronto e-mailmarketing

E-mailmarketing met Bronto

Bronto is een e-mailmarketingpakket dat perfect integreert met het eCommerce-platform Magento. Het pakket is een SAAS-oplossing en integreert naast e-mail ook perfect met mobiele en sociale mediacampagnes. Door het pakket te integreren met Magento ontstaat er een ontzettend krachtig marketingplatform voor het geautomatiseerd ontwikkelen van krachtige klantrelaties.

Bronto integreren met Magento

Wanneer je Bronto met Magento wilt integreren moet eerst de Bronto-extensie worden geïnstalleerd in Magento. Dit kan door Bronto worden uitgevoerd, maar ook door een Magento-partner.

Bronto certificering

Na de installatie moet Bronto geconfigureerd worden en vervolgens kan het ingericht kan worden. Dit laatste is vooral een taak van een e-mailmarketingspecialist. Bronto heeft hiervoor een certificatieprogramma om ‘Bronto certified’ te worden. Het is echter alleen mogelijk om examen te doen wanneer je het pakket ook daadwerkelijk afneemt of business partner bent. In het opleidingstraject kunnen maximaal 5 cursisten meedoen. De investering in het trainingstraject is 1.500 euro en een examen kost 180 euro.

Bronto partners

Bronto heeft een eigen partnerprogramma. MediaCT is één van de Europese partners. Om partner te worden dient de partner aan een aantal verschillende eisen te voldoen. Het behalen van de certificaten is overigens niet vereist als Bronto partner.

E-mailmarketing

E-mailmarketing staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Veel partijen zijn gefocust op het versturen van e-mails met daarin acties om consumenten over te halen iets te kopen. Deze focus lijkt in eerste instantie succesvol en smaakt vaak naar meer. Maar al vrij snel treedt er een verzadiging op; de conversies gaan omlaag, het aantal uitschrijvingen stijgt en ook de retentie daalt. Goede email marketing is gericht op het uitbouwen en ontwikkelen van de klantrelatie. Wanneer je meer weet over de klant kun je hem beter bedienen op het juiste moment. Bronto begrijpt dit en dit heeft mij enthousiast gemaakt om het pakket in te zetten bij onze eigen webwinkels en die van onze klanten.

Over Bronto

Bronto-software.png

Bronto is opgericht in 2002 in North Carolina (USA). Inmiddels werken 125 mensen verdeeld over verschillende vestigingen. Het wordt gebruikt door topmerken waaronder Armani Exchange, Timex, Samsonie en Gander Mountain.

Meer feiten over Bronto software vind je hier op Crunchbase.