Online Business Coach

Bronto-specialist

Op zoek naar een Bronto-specialist?

Als Bronto-specialist werk ik al meer dan 5 jaar met het eCommerce-platform Magento en in al die tijd was het grootste probleem email-automation. Er was geen enkel systeem dat ver genoeg ging om de gewenste email-flows te maken en dat terwijl emailmarketing het best converterende online marketing kanaal is. In de afgelopen jaren heb ik vele pakketten gebruikt en getest, waaronder:

  • Aweber
  • Campaign Monitor
  • Copernica
  • MailChimp
  • Enormail
  • Clang

Sommige van deze pakketten zijn goed, zoals MailChimp. Maar geen enkel pakket kon doen wat ik wilde. Een pakket wat er dicht tegenaan zat, was al jaren gebruiksonvriendelijk en veel te technisch in het gebruik waardoor het niet overdraagbaar was naar de juiste personen op een marketing- of communicatie-afdeling.

En toen ontmoette ik Bronto

Tijdens Meet Magento in Utrecht kwam ik Bronto tegen. Ze hadden een stand iets verderop en tijdens het event kreeg ik een demonstratie van de software en ontmoette ik de mensen achter Bronto. Ze waren voor dit event komen overvliegen uit USA en UK. Naast de software had ik direct ook een klik met het team en konden de Bronto-specialisten al mijn vragen beantwoorden. Erg prettig! Ik had ontzettend veel wensen en eisen de afgelopen jaren opgebouwd en ik was verheugd te zien dat alles wat ik wilde in dit pakket kwijt kon.

Eerste echte rule based emailmarketing-pakket

Het pakket kan op basis van onder andere klant- en orderdata automatische emails versturen, inclusief automatische A/B-tests en op basis van gedrag kunnen er nieuwe emailflows gestart worden. Met deze vergaande email automation software is het mogelijke om vele relatiebindende en winstgevende email flows te ontwerpen.

Bronto & Magento: een sprookjeshuwelijk

Het bedrijf Bronto is al meer dan 10 jaar in business en heeft meer dan 1.400 klanten. Toen Magento opkwam en groeide heeft Bronto een Magento-extensie ontwikkeld. Inmiddels heeft Bronto meer dan 200 Magento-webwinkels aangesloten. Met deze extensie kan Bronto alle data uit Magento halen en op basis van die data kunnen er rules en flows ingesteld worden. Dit betekent dat het nu op basis van data mogelijk is om de klantrelatie automatisch door te ontwikkelen om retentie te stimuleren en orderwaardes te verhogen.

Email marketing krachtig en winstgevend kanaal

Naarmate de CPO’s verder stijgen in kanalen als display advertising, SEO, Adwords en social media campagnes wordt emailmarketing als kanaal nog interessanter. Daarnaast wordt de binding die je hebt met je klanten en relaties komende jaren nog bepalender voor het succes van ecommerce bedrijven met de verdere opkomst van de verkoopplatformen Amazon, Alibaba en bol.com.

Inmiddels heb ik als emailmarketing- en Bronto-specialist diverse bedrijven begeleid bij het (strategisch) inzetten en inrichten van Bronto. Ik werk vanuit een blauwdruk van diverse email flows en flows die afgestemd worden op de klanten, producten en eventueel dienstverlening.

Bronto-specialist
Op zoek naar een Bronto-specialist? Neem dan contact met me op, ik help je graag verder.